Το πρώτο ραντεβού προκαλεί πάντοτε νευρικότητα!

Το πρώτο ραντεβού προκαλεί πάντοτε νευρικότητα, ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρίσκεστε.
Εάν αρχίσετε να βγαίνετε ξανά μετά από μερικά χρόνια ή δεκαετίες, μπορεί ακόμα και να σας κρατήσει ξάγρυπνους τη νύχτα. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό.

Έχετε ανασφάλειες για τα πάντα.
Για το πού να πάτε, τι να φορέσετε και τι να πείτε. Ας υποθέσουμε ότι δεν ταιριάζετε. Τι γίνεται τότε? Τι γίνεται αν δε βρίσκετε τίποτα κοινό και δεν ξέρετε από πού να φύγετε; Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως παλιά, πριν από τριάντα χρόνια;

Φυσικά, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες όσον αφορά τα ραντεβού. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το άγχος σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού.

Πέντε συμβουλές:

1- Ο σκοπός κάθε πρώτου ραντεβού είναι η αξιολόγηση.


Με άλλα λόγια: στο πρώτο ραντεβού κρίνετε εάν θέλετε να βγείτε και δεύτερο ραντεβού με το εν λόγω άτομο. Επομένως, συναντηθείτε κάπου όπου σας επιτρέπεται να μιλάτε. Έτσι θα γνωριστείτε καλύτερα. Έχετε ήδη μιλήσει στο chat, οπότε λογικά δεν θα είναι πρόβλημα να κάνετε μια συνομιλία. Γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε το σινεμά ή το θέατρο στο πρώτο ραντεβού. Έτσι απλά θα κάθεστε ο ένας δίπλα στον άλλο στο σκοτάδι.

2- Προσπαθήστε να βρείτε κοινά ενδιαφέροντα.


Μια επίσκεψη σε μουσείο, ένα καφέ που αρέσει και στους δύο, ένα ζαχαροπλαστείο όπου φτιάχνουν αυτά τα νόστιμα γλυκά. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μια άμεση σύνδεση από την αρχή.

3- Σκοπεύετε να φάτε κάτι στο πρώτο σας ραντεβού;


Τότε προσπαθήστε να κάνετε μια ωραία βόλτα πριν από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο εσείς και το ραντεβού σας θα έχετε περισσότερα να συζητήσετε κατά τη διάρκεια του δείπνου. Ή μπορείτε να πάρετε φαγητό στο χέρι και να πάτε μια βόλτα. Το δείπνο συχνά συνεπάγεται περισσότερη οικειότητα και μπορεί να μη νιώθετε πάντα έτοιμοι για αυτό στο πρώτο ραντεβού. Θα κάθεστε ο ένας απέναντι στον άλλο σαν δυο άγνωστοι και θα νιώθετε αμηχανία!

4- Η όλη ιδέα του ραντεβού σας κάνει πολύ νευρικούς;


Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε να προσκαλέσετε το εν λόγω άτομο σε μια ομαδική δραστηριότητα: μια οινογευσία, μια υπαίθρια αγορά, έναν αθλητικό διαγωνισμό κλπ.

Μπορείτε να κανονίσετε να συναντηθείτε εκεί επιτόπου.

Εάν αποδειχθεί ότι ταιριάζετε, μπορείτε να πάτε για ένα ποτό μετά. Αν απ’την άλλη δεν ταιριάξετε καθόλου, θα ανακουφιστείτε και οι δύο που μπορείτε να φύγετε απευθείας.

5- Μην βασίζεστε αποκλειστικά στο πρώτο ραντεβού.


Μην έχετε τεράστιες προσδοκίες! Εάν το εν λόγω άτομο αποδειχθεί ότι δεν είναι ο άντρας ή η γυναίκα των ονείρων σας – ανεξάρτητα από το πόσο καλά τα λέγατε μέσω του chat – δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχετε αρχίσει να δραστηριοποιείστε, να γνωρίζετε νέους ανθρώπους, να βγαίνετε και να εξασκείτε τις κοινωνικές σου δεξιότητες, μαθαίνετε τι θέλετε και τι δεν θέλετε σε έναν σύντροφο.

Είτε είστε 45 είτε 75 ετών, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε ένα πρώτο ραντεβού είναι να το ζήσετε χωρίς πολλές προσδοκίες και να εστιάσετε στα κοινά σας ενδιαφέροντα. Πάνω από όλα, προσπαθήστε απλώς να περάσετε καλά!

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορεί να σας αρέσουν κι αυτά τα άρθρα μας:

Προτερήματα του (online) dating μετά τα 40

Καλύτερα Μαζί: διαδικτυακές γνωριμίες με συντροφική διάθεση

Για όσους τολμούν να μπουν ξανά στο μονοπάτι των γνωριμιών

Συμβίωση, πόσο εύκολη είναι;


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Η ΙΔΕΑ
Το Καλύτερα Μαζί δεν είναι μια πλατφόρμα γνωριμιών όπως πολλές που κυκλοφορούν.
Είναι ένας χώρος όπου θέλουμε να αισθάνεστε ότι είστε μέλη μιας ομάδας που έχει ως
στόχο να σας βοηθήσει να φτιάξετε μια σοβαρή και ξεχωριστή σχέση.

Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας;
+(30) 697 55 36 669

Γράψτε μας ένα mail στο: info@kaliteramazi.gr

Εγγραφη στο Καλυτερα Μαζι

Περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού, άνδρες, γυναίκες, δε βρίσκεται σε σχέση. Άρα είναι πολύ πιθανό να βρεις κι εσύ, που το επιθυμείς, το ταίρι που ονειρεύεσαι.

Εγγραφή τώρα

• Developed by Καλύτερα Μαζί © 2023  •